сряда, 19 юли 2017 г.

Син домат пълнен с риба тон и резене



Продукти:

2 сини домата
1 гл. лук
2 ск. чесън
1/2 гл. резене
240 г. риба тон
100 мл. пържен домат от консерва
4 топени сиренца
150 г. сирене "Чедър"
магданоз
сол

Приготвяне:

  • Сините домати се измиват, разрязват се по дължина и се издълбава сърцевината.
  • Посоляват се и се оставят да престоят 15-20 минути, за да се отцеди горчивият им сок.
  • В загрята мазнина се задушават до омекване нарязаните на ситно лук, чесън, резене и издълбаната вътрешност от сините домати.
  • Накрая се прибавят пърженият домат, рибата, нарязаните на ситно топени сиренца и магданоза.
  • Сместа се посолява и с нея се напълват сините домати.
  • Нареждат се в тава, в която се изсипва малко гореща вода и се пекат в умерена фурна.
  • Няколко минути преди сините домати да се извадят от фурната се поръсват с настърганото сирене.



Няма коментари:

Публикуване на коментар