вторник, 18 юли 2017 г.

Пица Париж



Продукти:

за тестото:

450 г. брашно
300 мл. вода
10 г. мая
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар

за плънката:

350 г. цели домати от консерва
150 г. шунка
100 г. кашкавал
1 с. л. зехтин

250 г. бутер тесто

Приготвяне:

  • Маята се разтваря в 50 мл. хладка вода с една щипка брашно и се оставя, докато образува мехурчета.
  • Брашното се пресява и в центъра се прави кладенче, където се добавя захарта, солта,  маята и останалата вода.
  • Меси се, докато се получи гладко и еластично тесто.
  • Оформя се на топка, покрива се с чиста кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
  • Доматите се намачкват с вилица, изцеждат се добре, за да не разводнят тестото и се поръсват с малко сол и зехтин.
  • Върху предварително покритата с хартия за печене тава (30х40 см.) се разточва тестото.
  • Отгоре се разпределя  равномерно 2/3 от домата, после шунката, кашкавала и накрая останалия домат.
  • Покрива се с надупченото с вилица бутер тесто и краищата се запечатват.
  • Намазва се с разбит жълтък и се пече в предварително загряна на 200°С фурна около 30-35 минути.
* Източник: http://ricette.giallozafferano.it/Parigina.html


Няма коментари:

Публикуване на коментар