сряда, 12 юли 2017 г.

Панирани бейби калмари





Продукти:

500 г. бейби калмари
брашно за паниране на риба
едра галета
сол

Приготвяне:

  • Калмарите се почистват добре, измиват се и се нарязват на шайби.
  • В купа се смесват брашното, галетата и солта.
  • Калмарите се подсушават с кухненска хартия и се овалват в сместа от брашното и галета.
  • Пържат се в сгорещено олио, докато придобият златист цвят.


Хрупкави бейби калмари



Продукти:

600 г. бейби калмари
1 к. л. джинджифил на прах
1 1/2 ч. л. сушен магданоз
1 к. л. бульон на гранули
1 к. л. сол
1 к. л. 5-те подправки
2 с. л. брашно +10 с. л.
8 с. л. нишесте
1 с. л. олио

Приготвяне:


  • Калмарите се почистват добре, измиват се и се нарязват на шайби.
  • В купа се смесват подправките, бульона, солта, олиото, 2 с. л. брашно, 80 мл. вода и се разбърква до получаване на гладка паста.
  • Добавят се калмарите и хубаво се разбърква.
  • Започва да се прибавя брашно и нишесте, докато калмарите станат сухи.
  • Пържат се в сгорещено олио до златисто и се отцеждат върху кухненска хартия от излишната мазнина.
  • Няма коментари:

    Публикуване на коментар