вторник, 18 юли 2017 г.

Котлет от акула със сос от чушки и шафран




Приготвяне:

4 котлета от акула
сока от 1 лимон
4 червени печени чушки
1 гл. червен лук
4 ск. чесън
14 с. л. зехтин
щипка шафран
6 с. л. оцет
1 с. л. мед
сол
черен пипер

Приготвяне:

  • Котлетите се измиват, отцеждат се и се подсушават.
  • Слагат се в купа, заливат се с лимоновия сок и се мариноват 20-30 минути.
  • Пекът се върху нагорещена леко намазнена плоча от двете страни.
  • В тиган се загряват 4 с. л. зехтин и се задушават нарязаните на ситно лук и чесън.
  • Към тях се добавят чушките, 150 мл. вода, шафрана и се оставя да къкри 10 минути на слаб огън.
  • Добавя се останалият зехтин, оцета, меда  и се пасира.
  • Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар