четвъртък, 18 април 2019 г.

Яхния от картофи, зелен боб, гъби и девисил



Продукти:

450 г. зелен боб
2 картофа
5-6 печурки
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
100 мл. бяло вино
4 с. л. пържен домат от консерва
1 ч. л. червен пипер
2-3 стръка девисил
магданоз
2 с. л. брашно

Приготвяне:

  • Зеления боб се почиства, измива и нарязва.
  • Нарязаните на ситно лук и чесън се задушават в олиото до златисто.
  • При непрекъснато разбъркване се прибавя червения пипер, домата и накрая бялото вино.
  • Добавят се обелените и нарязани картофи, гъбите, зеления боб и се долива топла вода колкото да покрие продуктите.
  • Малко преди да е готово ястието се сгъстява с разтвореното в малко студена вода брашно.
  • Подправя се със сол, поръсва се с нарязаните на ситно девисил и магданоз и се сваля от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар