Продукти:
450 г. зелен боб
2 картофа
5-6 печурки
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
100 мл. бяло вино
4 с. л. пържен домат от консерва
1 ч. л. червен пипер
2-3 стръка девисил
магданоз
2 с. л. брашно
Приготвяне:
- Зеления боб се почиства, измива и нарязва.
- Нарязаните на ситно лук и чесън се задушават в олиото до златисто.
- При непрекъснато разбъркване се прибавя червения пипер, домата и накрая бялото вино.
- Добавят се обелените и нарязани картофи, гъбите, зеления боб и се долива топла вода колкото да покрие продуктите.
- Малко преди да е готово ястието се сгъстява с разтвореното в малко студена вода брашно.
- Подправя се със сол, поръсва се с нарязаните на ситно девисил и магданоз и се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар