неделя, 7 април 2019 г.

Хумус с моркови



Продукти:

150 г. моркови
150 г. сварен нахут
2 ск. чесън
3 с. л. зехтин
1 с. л. сусамов тахан
1 к. л. смлян кимион
лимонов сок
кълнове от люцерна

Приготвяне:

  • Морковите се обелват, нарязват и се сваряват на пара.
  • Отцедения нахут, морковите, чесъна, тахана и кимиона сесмилат до получаване на еднородна смес.
  • Прибавя се прясно изцеден лимонов сок, зехтин и сол на вкус.
  • Ако сместа е много гъста се разрежда с малко от водата в която е сварен нахута.
  • Хумуса се поръсва със зехтин и кълнове от люцерна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар