четвъртък, 18 април 2019 г.

Крем карамел с хлебни трохи



Продукти:

4 яйца
100 г. захар
500 мл. прясно мляко
1 1/2 ч. ч. хлебни трохи
1 ч. л. канела
карамел

Приготвяне:

  • Прясното мляко се смесва с канелата и леко се затопля.
  • Яйцата се разбиват със захарта и към тях се добавя прясното мляко.
  • Накрая се прибавят хлебните трохи и се разбърква добре.
  • Дъното на силиконова форма с размер 11 х 26 см. се покрива с кармел.
  • Яйчената смес се изсипва във формата и се пече на водна баня на 180°С около 1 час.
  • След като се охлади се обръща и по желание се поръсва с канела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар