неделя, 21 април 2019 г.

Вермичели от кафяв ориз с гъби и скариди



Продукти:

200 г. вермичели от кафяв ориз
8-10 скариди
8-10 сушени черни гъби
1 тиквичка
1 ч. л. кафява захар
1 гл. лук
1 ск. чесън
2 ч. л. чили олио с фъстъци
30 мл. светъл соев сос
джинджифил

Приготвяне:


  • Вермичелите се накисват за 5 минути в топла вода.
  • Сушените гъби се накисват за около 20 минути в гореща вода, след това се изплакват и отцеждат.
  • В тиган със сгорещена мазнина се запържват за кратко нарязаните на ситно чесън и джиндифил.
  • При непрекъснато разбъркване се добавя лукът нарязан на полумесеци, гъбите и почистените скариди .
  • Прибавя се захарта, соевия сос, чили олиото и нарязаната на ивици тиквичка.
  • Накрая се добавят отцедените вермичели, разбърква се добре още 4-5 минути и се сваля от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар