неделя, 14 април 2019 г.

Свежа салата с чери домати и гъби



Продукти:

маруля
чери домати
печурки
чесън
див лук
черен пипер
балсамов оцет
зехтин

Приготвяне:

  • За приготвянето на винегрета 6-7 скилидки чесъна се пекат около 10 минути на 180°С.
  • След това се намачкват с вилица за да станат на пюре.
  • Към тях се добавят 6 с. л. зехтин, 2 с. л. балсамов оцет, нарязан на ситно див лук, малко сол и черен пипер и се разбърква.
  • Гъбите се почистват, нарязват и се запържват с малко мазнина.
  • Салатата се измива, нарязва и се поставя в купа.
  • Към нея се добавят разполовените чери домати, гъбите и се овкусява с чесновия винегрет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар