1 ч. ч. = 250мл.
Продукти:
2 яйца
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
1 ч. ч. брашно
1 1/2 ч. ч. (150 г. ) настъргани моркови
1/ ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. канела
Приготвяне:
- Фурната се загрява на 170°С -180°С.
- Брашното се пресява с канелата, содата и бакпулвера.
- Яйцата се разбиват със захарта, докато се получи пухкава смес, която е променила цвета си.
- При непрекъснато разбиване се добавя олиото, брашното и накрая морковите.
- Сместа се изсипва в предварително намазана с масло и брашно форма с размер 11 х26 см.
- Пече се на средна решетка около 35-40 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар