неделя, 14 април 2019 г.

Кекс с моркови





1 ч. ч. = 250мл.

Продукти:

2 яйца
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
1 ч. ч. брашно
1 1/2 ч. ч. (150 г. ) настъргани моркови
1/ ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. канела

Приготвяне:

  • Фурната се загрява на 170°С -180°С.
  • Брашното се пресява с канелата, содата и бакпулвера.
  • Яйцата се разбиват със захарта, докато се получи пухкава смес, която е променила цвета си.
  • При непрекъснато разбиване се добавя олиото, брашното и накрая морковите.
  • Сместа се изсипва в предварително намазана с масло и брашно форма с размер 11 х26 см.
  • Пече се на средна решетка около 35-40 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар