четвъртък, 18 април 2019 г.

Паста с аспержи и моркови



Продукти:

250 г. паста
1 връзка аспержи
1 морков
2 ск. чесън
1 с. л. брашно
1 к. л. телешки концентрат
120 мл. вода
черен пипер
настърган пармезан

Приготвяне:

  • Аспержите се измиват и се отрязва по– твърдата долна част.
  • Моркова се обелва и заедно с аспержите се нарязват на пръчици.
  • Пастата се сварява в подсолена вряща вода според инструкцията на опаковката.
  • В загряна мазнина се запържват нарязанияте моркови, аспержи и чесън, докато леко омекнат.
  • При непрекъснато разбъркване се добавя брашното, телешкия концентрат, водата и се разбърква, докато се получи гладък сос.
  • Прибавя се отцедената паста и черен пипер и сол на вкус.
  • Разбърква се добре, сваля се от огъня и се поръсва с настърган пармезан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар