Продукти:
250 г. паста
1 връзка аспержи
1 морков
2 ск. чесън
1 с. л. брашно
1 к. л. телешки концентрат
120 мл. вода
черен пипер
настърган пармезан
Приготвяне:
- Аспержите се измиват и се отрязва по– твърдата долна част.
- Моркова се обелва и заедно с аспержите се нарязват на пръчици.
- Пастата се сварява в подсолена вряща вода според инструкцията на опаковката.
- В загряна мазнина се запържват нарязанияте моркови, аспержи и чесън, докато леко омекнат.
- При непрекъснато разбъркване се добавя брашното, телешкия концентрат, водата и се разбърква, докато се получи гладък сос.
- Прибавя се отцедената паста и черен пипер и сол на вкус.
- Разбърква се добре, сваля се от огъня и се поръсва с настърган пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар