четвъртък, 18 април 2019 г.

Салата от елда, резене и авокадо



Продукти:

200 г. елда
1 гл. резене
1 авокадо
1 ч. л. едрозърнеста горчица
магданоз
зехтин
лимонов сок

Приготвяне:

  • Елдата се слага в 500 мл. врящя посолена вода, покрива се с капак и се вари около 10-15 минути.
  • Резенето се измива и се нарязва на тънки ивици.
  • Авокадото се разрязва на две и се маха костилката. С помощта на лъжица се изважда и се нарязва на кубчета.
  • След като елдата се охлади се смесва с резенето, авокадото и горчицата.
  • Овкусява се със зехтин, лимонов сок и сол и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.


Няма коментари:

Публикуване на коментар