четвъртък, 23 май 2019 г.

Спагети с домат, тиквички и бекон



Продукти:

250 г. спагети
250 г. нарязан домат от консерва
2 с. л. пържен домат
1/2 тиквичка
1 морков
1/2 гл. лук
1-2 ск. чесън
150 г. бекон
целина
босилек
сирене Грана падано

Приготвяне:

  • В загряна мазнина се запържват нарязаните лук, целина, морков и чесън, докато омекнат.
  • Към тях се добавят нарязания на ивички бекон и тиквичката на кубчета.
  • След това се прибавя домата, босилека и се оставя да къкри на бавен огън, докато соса се сгъсти.
  • Спагетите се сваряват в подсолена вряща вода, според указанието на опаковката.
  • След това се отцеждат, смесват се с приготвения сос и се поръсват с настърганото сирене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар