неделя, 26 май 2019 г.

Салата с бекон, грозде и синьо сирене



Продукти:

100 г. микс салати
150 г. бекон
50 г. синьо сирене
1 шепа грозде

за дресинга:

40 мл. зехтин
2 с. л. балсамов оцет
1 с. л. мед
1/2 с. л. горчица
сол
1 ск. чесън
черен пипер

Приготвяне:

  • Бекона се нарязва и се запържва в тиган с незалепващо покритие, докато се зачерви.
  • Салатата се измива, отцежда и поставя в купа.
  • Към нея се добавя бекона и нарязаните грозде и сирене.
  • За приготвяне на дресинга се смесват оцета, меда, горчицата, зехтина, пасирания чесън, сол и черен пипер и се разбърква до получаване на еднородна смес.
  • Салатата се овкусява с дресинга и се разбърква.

Няма коментари:

Публикуване на коментар