четвъртък, 23 май 2019 г.

Телешки език с горчичен сос



Продукти:

1/2 сварен телешки език
краве масло

за соса:

2 ч. л. горчица на зърна
20 г. краве масло
1 с. л. брашно
1/2 гл. лук
1 ч. л. телешки концентрат
1 кубче бульон
300 мл. вода
зехтин

Приготвяне:

  • В загряната мазнина на бавен огън се запържва нарязаният на ситно лук, докато придобие златист загар.
  • При непрекъснато разбъркване се добавя брашното.
  • След това горчицата, бульона, телешкия концентрат и водата.
  • Разбърква се непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
  • Езика се нарязва на филийки, запържва се от двете страни в загряното масло и се залива със соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар