петък, 24 май 2019 г.

Крокети със сушини плодове и сирене " Горгонзола"





Продукти:

100 г. сирене " Горгонзола"

100 г. пушени сушени плодове
50 г. орехи
90 мл. олио
100 г. брашно
550 мл. прясно мляко

1 яйце

хлебни трохи за овалване

Приготвяне:


  • В загряното олио се запържва брашното, докато придобие златист цвят.
  • Към него при непрекъснато разбъркване се добавя прясното мляко, докато се получи гладък сос без бучки.
  • Прибавя се натрошеното сирене и нарязаните на ситно сушени плодове и орехи.
  • Подправя се със сол на вкус и се сваля от огъня.
  • Покрива се със стреч фолио, и след като се охлади се оставя в хладилник за няколко часа.
  • От охладената смес се оформят крокети.
  • Овалват се в яйце и хлебни трохи и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар