сряда, 1 май 2019 г.

Кексчета с горски плодове



Продукти:

200 г. бяло брашно
3 яйца
150 г. захар
125 мл. олио
50 мл. сметана за готвене
1 к. л. бакпулвер
1 к. л. сода бикарбонат
120 г. замразени горски плодове

Приготвяне:

  • Фурната се загрява на 210°С.
  • Брашното се пресява с бакпулвера и содата.
  • Яйцата се разбиват със захарта, докато се получи пухкава смес, която е променила цвета си.
  • При непрекъснато разбъркване се добавя сметаната, олиото и накрая брашното.
  • Получената смес се изсипва в 10-11 хартиени капсули.
  • Отгоре се разпределят предварително поръсените с малко брашно замразените плодове и се пекат около 18-20 минути.
  • След като се извадят от фурната се оставят да се охладят върху решетка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар