събота, 25 май 2019 г.

Пилешки бутчета с фъстъчено масло



Продукти:

6 пилешки бутчета
2 ск. чесън
4 с. л. фъстъчено масло
3 с. л. соев сос
1 с. л. сусамово олио
1 с. л. чили олио
1 с. л. лимонов сок
джинджифил

Приготвяне:

  • В купа се слагат нарязаните на ситно чесън и джинджифил.
  • Към тях се добавя фъстъченото масло, соевия сос, лимоновия сок, сусамовото олио, чили олиото и се разбърква добре.
  • Бутчетата се натриват с получената смес и се оставят  в хладилник за 5-6 часа.
  • Нареждат се в намазнена тава, покриват се с фолио и се пекат около 25 минути в умерена фурна.
  • След това фолиото се маха и се пекат до готовност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар