понеделник, 13 април 2020 г.

Пилешка яхния с картофи и грах



Продукти:

2 обезкостени пилешки бутчета
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
1 картоф
1 морков
1 ч. замразен грах
3 домата от консерва
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно
чубрица
копър

Приготвяне:


  • Месото се нарязва на хапки и се запържва.
  • В същата мазнина, след като се извади месото се задушават нарязаните на ситно лук, чесън и морков.
  • След като зеленчуците омекнат се добавя домата и червения пипер.
  • Връща се месото, прибавя се нарязания кортоф, граха и се залива с вода, колкото да се покрият продуктите.
  • Малко преди яхнията да е готова се добавят подправките и се сгъстява с размитото в малко студена вода брашно.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар