Продукти:
кокал от агнешка плешка
150 г. дреболии
1 червена чушка
2 моркова
1 гл. лук
1 картоф
3 шепи фиде
1-2 с. л. пържен домат от консерва
девисил
магданоз
за застройката:
1 яйце
250 г. кисело мляко
Приготвяне:
- Кокала се слага в тенджера под налягане заедно с 1/2 гл. лук, 1 морков, 1/2 чушка, няколко стръкчета магданоз и девисил и се вари около 20 минути.
- След това бульона се прецежда и месото се обезкостява.
- В малко мазнина се запържват нарязаните на ситно морков и дреболии.
- Добавя се бульона, месото, домата и нарязаните лук, чушка и картоф.
- След като зеленчуците омекнат се прибавя фидето, нарязаните на ситно магданоз и девисил и се вари до готовност.
- Супата се сваля от огъня и се застройва с разбитото яйце и киселото мляко.
Вижте още



Няма коментари:
Публикуване на коментар