четвъртък, 30 април 2020 г.

Пилешки дробчета с пикантен сос



Продукти:

250 г. пилешки дробчета
1/2 червена чушка
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
1 с. л. светъл соев сос
подравки за месо
1 ч. л. риган
1 ч. л. захар
1 с. л. брашно
1 кубче пилешки бульон
200 мл. вода
2 с. л. пържен домат от консерва
сушено люто чушле
олио

Приготвяне:

  • Дробчетата се измиват и се слагат в купа.
  • Към тях се добавят нарязаните лук и чушка, пасирания чесън, соевия сос и подправките за месо.
  • Разбърква се добре и се оставят за 30 минути да се мариноват.
  • В загряна мазнина се карамелизира захарта и се добавят дробчетата.
  • След като променят цвета си се поръсва с брашното.
  • При непрекъснато разбъркване се добавя натрошеният бульон, водата, домата, чушлето и ригана.
  • Вари се на умерен огън, докато соса се сгъсти.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар