четвъртък, 16 април 2020 г.

Зеленчуков пай




Продукти:

1 патладжан
2 тиквички
1 зелена чушка
1 червена чушка
100 г. зелен боб
4 ск. чесън
6 яйца
250 г. кисело мляко
1 с. л. брашно
1 ч. л. вегета
копър

Приготвяне:

  • Патладжана се нарязва на кубчета, поръсва се със сол и се оставя 15- 20 минути да се отцеди от горчивия сок.
  • Тиквичките се нарязват на кубчета и се запържват в сгорещена мазнина заедно с нарязаните чушки, зеления боб и двете скилидки чесън.
  • След това се пържат и измитите и подсушени патладжани с останалите скилидки чесън.
  • Зеленчуците се прехвърлят в тава и се поръсват с вегетата и нарязан на ситно копър.
  • Заливат се с предварително разбитите яйца, киселото мляко и брашно.
  • Пая се пече на 200С° около 20 минути, докато се зачерви.
* Източник: Маряна Иванова



Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар