четвъртък, 23 април 2020 г.

Испанска яхния с нахут и спанак




Продукти:

250 г. нахут
150 г. спанак
1 гл. лук
2 ск. чесън
2 с. л. пържен домат от консерва
1 дафинов лист
1 ч. л. червен пипер
15 г. бадеми
1- 2 филийки от франзела

2 сварени яйца

Приготвяне:
  • Нахута се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
  • Сварява се с 1/2 гл. лук, моркова, 1 скилидка чесън и дафиновия лист.
  • След това лука, моркова и чесъна се пасират.
  • В сгорещен зехтин се запържва останалата цяла скилидка чесън и обелените бадеми, докато придобият златист цвят.
  • В същата мазнина се пържат филийките по 1- 2 минути от всяка страна.
  • Чесъна, бадемите и хляба се скълцват.
  • В тенджера се загрява мазнина се запържва останалият лук нарязан на ситно.
  • Прибавя се домата, червения пипер и нахута.
  • След като заври се добавя спанака, пасираните лук и морков, скълцаната смес и след 4-5 минути се сваля от огъня.
  • Яхнията се сервира с нарязани сварени яйца.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар