сряда, 1 април 2020 г.

Ризото с гъби




Продукти:

200 г. ориз

200 г. гъби
1/2 гл. лук
600 мл. бульон
50 мл. бяло вино
6 с. л. олио
1 с. л. краве масло
80 г. пармезан
шарен пипер

Приготвяне:

  • В сгорещена мазнина се запържва нарязания на ситно лук, докато омекне.
  • Към него се добавят почистените и нарязани гъби.
  • Прибавя се ориза и се запържва, докато стане прозрачен. 
  • Изсипва се виното и няколко минути след това, при непрекъснато разбъркване на части се добавя бульона.
  • Когато ориза поеме цялата течност се сваля от огъня.
  • Добавя се кравето масло, настърганото сирене, пипера и се разбърква.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар