четвъртък, 23 април 2020 г.

Чимичанга- Шеф Петров





за тестото:

250 г. брашно
65 г. свинска мас
100 мл. вода
1- 2 щипки сол

за плънката:

1 червена чушка
1/2 зелена чушка
3- 4 ск. чесън
1/2 гл. лук
1 домат
1/2 морков
250- 300 г. кайма
150 г. сварен боб
100 г. царевица от консерва
40- 50 мл. олио
зелена салата
1 ч. л. вегета
1/ 2 кубче бульон
4- 5 чушлета кайени
подправки за месо
риган

за гарниране:

зелена салата
домат
кисело чушле
прясно сирене

за соса:

заквасена сметана
риган
лют пипер на люспи
магданоз

Приготвяне:

  • За приготвянето на соса се смесват заквасената сметана, ригана, люспите, нарязан на ситно магданоз и се разбърква добре.
  • За приготвянето на тортилите брашното се стрива със свинската мас.
  • Добавя се солта и водата и се замесва гладко и еластично тесто.
  • Тестото се разделя на 8 топки по 50 грама и всяка се разточва върху набрашнена повърхност.
  • Пекат се за кратко в тиган с незалепващо покритие.



  • За плънката в сгорещена мазнина се запържват нарязаните на ситно лук, чесън и чушки.
  • Добавя се 1/2 домат нарязан на кубчета и след 2- 3 минути каймата.
  • След като каймата се запържи се прибавят настъргания морков, боба, царевицата, вегетата, натрошения бульон, кайените, подправките за месо и ригана.
  • Разбърква се още няколко минути и се сваля от огъня.
  • В средата на всяка тортила се слагат 2 с. л. от плънката, настърган кашкавал, малко нарязана зелена салата и малко нарязан домат почистен от сърцевината.
  • Сгъва се на стегнато пакетче и се затваря с клечка за зъби.
  • Пържат се в обилно количество олио загряно на 180°С , докато придобият хрупкава златиста коричка.
  • След това се отцеждат върху кухненска хартия от излишната мазнина.
  • Чимичангата се сервира с нарязана салата, домати, кисело чушле, настъргано сирене и кашкавал и соса от заквасена сметана.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар