четвъртък, 30 април 2020 г.

Енчиладас с прясно сирене



Продукти:

6 тортили
прясно сирене

2 картофа
1- 2 моркова
зелена салата

Сос от сушени чушлета:

6 сушени люти чушлета

1 сушена чушка
1 ск. чесън
1 к. л. риган
1 с. л. паста от ахи панка
кимион

Приготвяне:
  • Картофите се обелват, нарязват на кубчета и се сваряват на пара.
  • След това се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
  • Морковите се обелват, нарязват на кубчета и се пържат, докато омекнат.
  • За приготвянето на соса половината от чушлета леко се опукват.
  • Чушлетата и чушката се варят около 6-7 минути в малко вода.
  • Прецеждат се и се пасират заедно с чесъна, ригана, кимиона, пастата от ахи панка и се разрежда със 100 мл. вода от варенето.
  • Всяка тортила се потапя в получения сос и се пържи в сгорещена мазнина, докато омекне.
  • Върху всяка се слага натрошено сирене и се навива на руло.
  • Енчиладите се сервират със зелена салата и изпържените картофи и моркови.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар