четвъртък, 9 април 2020 г.

Канелони със спанак и мерлуза



Продукти:

1 кутия канелони

за плънката:

200 г. мерлуза
100 г. замразени скариди
100- 150 г. спанак
1/2 стрък праз лук
1 ск. чесън
20г. брашно
100 мл. прясно мляко
черен пипер
олио

за бешамела:

50 г. краве масло

40 г. брашно
500 мл. прясно мляко
индийско орехче

Приготвяне:

  • Лукът се нарязва на ситно и се запържва на бавен огън, докато придобие златист цвят.
  • Добавят се нарязаните скариди, рибата и чесъна.
  • При непрекъснато разбъркване се добавя брашното, прясното мляко, спанака, сол и черен пипер, и след 2- 3 минути се сваля от огъня.
  • За приготвянето на бешамела в дълбок тиган се загрява кравето масло и се запържва брашното.
  • Добавя се млякото, индийско орехче и сол на вкус и се разбърква до получаване на гладък сос без бучки.
  • Половината бешамел се изсипва в тава.
  • Върху него се нареждат напълнените канелони, и се покриват с останалият бешамел и настърган кашкавал.
  • Пекат се в предварително загряна фурна, докато се зачервят.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар