понеделник, 13 април 2020 г.

Пай с картофи и свинско месо



Продукти:

4-5 картофа
400 г. свинско месо
4 домата
1 гл. лук
подправки за месо
чубрица
черен пипер
олио

бешамел
кашкавал

Приготвяне:

  • Месото се нарязва на малки парченца и се запържва.
  • В същата мазнина се запържва нарязания на ситно лук, докато придобие златист цвят.
  • Добавят се обелените и нарязани домати, месото, подправките и се задушава на тих огън около 10 минути.
  • Картофите се нарязват на тънки шайби и се поръсват със сол и черен пипер.
  • В намазнена тава се нареждат половината от картофите, така че да покриват дъното и стените.
  • Върху тях се разпределя задушената смес и се покрива с останалите картофи.
  • Намазва се с малко олио и се пече на 200С°  около 40 минути.
  • Малко преди пая да е готов се покрива с бешамел, настърган кашкавал и се пече до готовност.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар