четвъртък, 16 април 2020 г.

Портокалови бисквити



Продукти:

100 мл. прясно изцеден портокалов сок
100 мл. олио
100 г. захар
300 г. брашно
1 к. л. бакпулвер
1 к. л. сол
настъргана портокалова кора

захар за овалване

Приготвяне:

  • Брашното се пресява и се смесва със солта и бакпулвера.
  • Портокаловия сок, олиото и захарта се разбиват с телена бъркалка.
  • Към тях се добавя портокаловата кора, брашното и се замесва тесто.
  • От него се оформят топчета, които леко се притискат и се овалват в захар.
  • Нареждат се в тава покрита с хартия за печене, и се пекат в предварително загряна на 180°С фурна около 15 минути.
* Източник: Eva Romero



Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар