събота, 25 април 2020 г.

Чорба от калкан



Продукти:

600 г. калкан с главата
1/2 гл. лук
2 картофа
1 морков
1- 2 домата от консерва
1 ск. чесън
1-2 зърна бахар
3-4 зърна черен пипер
1 дафинов лист
девисил
магданоз
лют пипер на люспи

за застройката:

1 яйце
125 г. кисело мляко

Приготвяне:

  • Рибата се слага в тенджера заедно с бахара, черния пипер и дафиновия лист.
  • Долива се вода и се вари около 20 минути.
  • След това рибата се изважда и се почиства от костита, а бульона се прецежда.
  • Бульона се слага на огъня с нарязаните на ситно лук, чесън и морков.
  • След като заври се добавят картофите, домата и се вари до готовност.
  • Супата се застройва с разбитото яйце и киселото мляко и се поръсва с нарязаните на ситно магданоз, девисил и лют пипер на люспи.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар