събота, 23 май 2020 г.

Пържени царевични питки




Продукти:

за тестото:


2 ч. ч. бял царевичен грис

2 1/2 ч. ч. вода
1 ч. л. сол

за плънката:


зелена салата
лук
домат
бекон
сирене

Приготвяне:



  • В купа се слага царевичния грис, солта, водата и се обърква добре, докато се получи гладка смес без бучки. Оставя се да почине 5-10 минути.
  • Тестото се разделя на десет топки. Всяка се притиска между дланите, докато се получи питка с диаметър 10 см.
  • Пържат се в сгорещена мазнина, докато придобият хрупкава златиста коричка.
  • След това се отцеждат върху кухненска хартия от излишната мазнина.
  • Питките се разрязват през средата и се пълнят с плънка по желание.



Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар