вторник, 5 май 2020 г.

Телешки ребра с пюре от пащърнак



Продукти:

700 г. телешки ребра

1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1 морков
1 пъщърнак
1 с. л. пържен домат от консерва
200 мл. червено вино
1 дафинов лист
1 ч. л. 5-те подправки
телешки бульон
брашно

за пюрето:


600 г. пащърнак

40 г. краве масло
прясно мляко
индийско орехче

Приготвяне:



  • Нарязаните ребра се овалват в брашно и се запържват в сгорещена мазнина от всички страни.
  • Добавят се 5-те подправки, дафиновия лист, домата, червеното вино, нарязание на ситно лук, чесън, пащърнак и морков.
  • Прибавя се телешки бульон, колкото да покрие продуктите и се оставя да къкри на тих огън, докато се сгъсти.
  • Ребрата се изваждат и соса и зеленчуците се пасират.
  • Пащърнака за пюрето се сварява, отцежда и пасира.
  • Към него се добавя се кравето масло, индийско орехче, сол на вкус и прясно мляко до желаната гъстота.
  • Ребрата се сервират с пюре и се заливат със соса от варенето.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар