събота, 23 май 2020 г.

Киш с бекон, праз и фурми- Консуело



Продукти:

за тестото:

200 г. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
100 г. краве масло
75 мл. вода

за плънката:

1 стрък праз лук
100 г. бекон
1/2 ч. нарязани фурми
200 мл. сметана
4 яйца
кашкавал
черен пипер
индийско орехче

Приготвяне:

  • Брашното се пресява в купа заедно с бакпулвера и солта.
  • Добавя се кравето масло, водата и се замесва тесто.
  • Тестото се оформя на топка, покрива се със стреч фолио и се оставя за една нощ в хладилник.
  • Бекона се нарязва на кубчета и се запържва в малко мазнина, докато се зачерви.
  • В същата мазнина се запържва нарязания на ситно праз лук, докато омекне.
  • В купа се смесват разбитите яйца, сметаната, бекона, праз лука, фурмите, черен пипер, индийско орехче и сол на вкус.
  • Тестото се разточва и се слага в предварително намазана с масло и поръсена с брашно форма с диаметър 26 см.
  • Върху него се изсипва сместа за плънката, поръсва се с настърган кашкавал и се пече в предварително загряна на 180°С фурна около 40 минути.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар