събота, 9 май 2020 г.

Айсберг с гауда и сушени домати



Продукти:

1/2 салата " Айсберг"
50 г. мариновани сушени домати
80 г. гауда с червено песто
6 мариновани яйца от пъдпъдък
зехтин
сол
черен пипер

за мариноване на яйцата:

80 мл. олио
1 ск. чесън
1/2 к. л. риган
1/2 к. л. чубрица
1 к. л. червен пипер

Приготвяне:

  • Яйцата се сваряват и обелват.
  • Олиото се загрява и към него се добавя нарязания на ситно чесън.
  • Сваля се от огъня и се прибавя ригана, чубрицата, червения пипер и се разбърква.
  • Яйцата се нареждат в подходящо бурканче, заливат се с олиото и се оставят да се мариноват за 12 часа.
  • Салатата се измива и се нарязва.
  • Добавят се сушените домати, нарязаната на кубчета гауда и яйцата.
  • Подправя се със зехтин, сол и черен пипер на вкус и се разбърква.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар