Продукти:
1/2 салата " Айсберг"
50 г. мариновани сушени домати
80 г. гауда с червено песто
6 мариновани яйца от пъдпъдък
зехтин
сол
черен пипер
за мариноване на яйцата:
80 мл. олио
1 ск. чесън
1/2 к. л. риган
1/2 к. л. чубрица
1 к. л. червен пипер
Приготвяне:
- Яйцата се сваряват и обелват.
- Олиото се загрява и към него се добавя нарязания на ситно чесън.
- Сваля се от огъня и се прибавя ригана, чубрицата, червения пипер и се разбърква.
- Яйцата се нареждат в подходящо бурканче, заливат се с олиото и се оставят да се мариноват за 12 часа.
- Салатата се измива и се нарязва.
- Добавят се сушените домати, нарязаната на кубчета гауда и яйцата.
- Подправя се със зехтин, сол и черен пипер на вкус и се разбърква.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар