събота, 16 май 2020 г.

Солен тарт със спанак



Продукти:

100 г. овесени ядки
100 г. брашно от лимец
50 г. брашно
1 яйце
3 с. л. вода
80 г. краве масло
1 к. л. сол

за плънката:

150- 200 г. спанак
3 яйца
100 г. сирене
олио
кашкавал

Приготвяне:

  • За приготвянето на плънката спанака се нарязва и се задушава в малко мазнина, докато омекне.
  • Яйцата се разбиват и към тях се добавя натрошеното сирене и изстиналия спанак.
  • В купа се смесва брашното, овесените ядки, солта, разтопеното краве масло, яйцето,  водата и се замесва твърдо тесто.
  • Тестото се разточва и се слага в предварително намаслена форма с диаметър 23 см.
  • Пече се в предварително загряна на 220°С фурна около 8- 10 минути. 
  • Върху него се изсипва сместа за плънката, поръсва се с настърган кашкавал и се връща във фурната за 15- 20 минути. 



Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар