събота, 9 май 2020 г.

Черен дроб с бекон



Приготвяне:

400 г. свински черен дроб
1 гл. лук   
150 г. бекон
1 ч. л. зелен пипер от консерва
1 с. л. брашно
1 ч. л. концентриран телешки бульон
350 мл. бульон
подправки за месо
олио

брашно за овалване на дроба

Приготвяне:

  • Дроба се нарязва, поръсва с подправки и се овалва в брашно.
  • Лука се нарязва на полумесеци и се пържи, докато омекне.
  • Към него се добавя дроба и нарязания бекон.
  • След като дроба си промени цвета се поръсва с брашното и при непрекъснато разбъркване се разрежда с бульона.
  • Добавя се телешкия концентрат, зеления пипер и се вари, докато соса се сгъсти.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар