Приготвяне:
400 г. свински черен дроб
1 гл. лук
150 г. бекон
1 ч. л. зелен пипер от консерва
1 с. л. брашно
1 ч. л. концентриран телешки бульон
350 мл. бульон
подправки за месо
олио
брашно за овалване на дроба
Приготвяне:
- Дроба се нарязва, поръсва с подправки и се овалва в брашно.
- Лука се нарязва на полумесеци и се пържи, докато омекне.
- Към него се добавя дроба и нарязания бекон.
- След като дроба си промени цвета се поръсва с брашното и при непрекъснато разбъркване се разрежда с бульона.
- Добавя се телешкия концентрат, зеления пипер и се вари, докато соса се сгъсти.



Няма коментари:
Публикуване на коментар