събота, 23 май 2020 г.

Енчиладас със спанак и сирене



Продукти:

4 тортили

250 г. спанак
1/ 2 гл. лук
1 ск. чесън
3-4 с. л. заквасена сметанакрема сирене)
4 триъгълни топени сиренца
100 г. царевица от консерва
1/2 кубче пилешки бульон
прясно сирене
4 слайса кашкавал
олио

кашкавал за поръсване
краве масло за намазване

Приготвяне:

  • Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва на бавен огън, докато омекне.
  • Кън него се добавя нарязания на ситно чесън и спанака.
  • След като спанака омекне се добавят нарязаните топени сиренца, царевицата, заквасената сметана и натрошения пилешки бульон.
  • Разбърква се, докато сиренето се разтопи и се сваля от огъня. 
  • Всяка тортила се намазва от двете страни с разтопено краве масло.
  • Слага се част от плънката със спанак, натрошеното прясно сирене, слайс кашкавал и се прегъва на две.
  • Тортилите се нареждат в тава покрита с хартия за печене и се поръсват с настърган кашкавал.
  • Пекат се на 220°С , докато придобият златист цвят.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар