неделя, 3 май 2020 г.

Паста с доматен сос и сланина



Продукти:

200 г. паста

200 г. суров бекон
100 г. пушена сланина
350- 400 г. нарязани домати от консерва
2 ск. чесън
50 мл. бяло вино
1 к. л. лют пипер на люспи
щипка захар
чубрица
магданоз
черен пипер
олио

Приготвяне:



  • Пастата се сварява според указанието на опаковката.
  • В сгорещено олио се запържва нарязаното на ивици месо и сланината.
  • В същата мазнина се запържва нарязаният на ситно чесън, докато придобие златист цвят.
  • Добавя се бялото вино, доматите, пипера на люспи и захарта.
  • След като соса се сгъсти се прибавя месото, сланината, чубрицата, нарязания на ситно магданоз и след няколко минути се сваля от огъня.
  • Отцедената паста се смесва с доматения сос и се поръсва с черен пипер.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар