вторник, 5 май 2020 г.

Рулца от тиквички с риба тон




Продукти:

1 тиквичка
160 г. риба тон от консерва
1 морков
50 г. кашкавал
1-2 с. л. галета
3 слайса кашкавал за тост
1 яйце
настъргана кора от лимон
сушен чесън
черен пипер
магданоз

Приготвяне:

  • Тиквичката се нарязва на тънки ленти и се вари на пара за 1-2 минути.
  • В купа се слага отцедената риба, настъргания морков и се пасира, докато се получи еднородна смес.
  • Добавя се яйцето, настъргания кашкавал, малко лимонова кора, галетата, сушения чесън, черения пипер, нарязан на ситно магданоз и се разбърква добре.
  • Върху всяка тиквичка се слага парченце кашкавал, част от плънката и се навива на рулце.
  • Рулцата се нареждат в тава и се поръсват със зехтин, настърган кашкавал и морков.
  • Пекат се на 220°С около 15-20 минути.



Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар