събота, 9 май 2020 г.

Мариновани пъдпъдъчи яйца- Piedmont Eggs




Продукти:

6 пъдпъдъчи яйца
100 мл. зехтин
2 ск. чесън
1 с. л. оцет
1 с. л. лют сос
3 с. л. пържен домат от консерва
4-5 с. л. нарязан на ситно магданоз
3 филенца аншоа
1 ч. л. лют пиипер на люспи

Приготвяне:

  • Яйцата се слагат в малък съд и се заливат със студена вода.
  • След като водата кипне се варят 5 минути и се свалят от огъня.
  • Охлаждат се и се обелват.
  • В подходящ съд се смесват нарязаните на ситно магданоз, аншоа и пасираните скилидки чесън.
  • Добавя се домата, лютия сос, оцета, пипера на люспи, зехтина и се разбърква добре.
  • Яйцата се слагат в бурканче и се заливат с маринатата.
  • Оставят се да се мариноват за 12 часа в хладилник.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар