Продукти:
за тестото:
320 г. брашно
200 мл. хладка вода
1 с. л. зехтин
12 г. мая
щипка сол
за плънката:
1 тиквичка
чери домати
пържен домат от консерва
скаморца
пушено сирене
топено сирене
кашкавал
черен пипер
риган
Приготвяне:
- Маята се разтваря в 50 мл. хладка вода.
- Брашното се пресява и в центъра се прави кладенче, в което се добавя маята, зехтина, долива се останалата вода и накрая солта.
- Всичко се омесва добре, докато се получи гладко и еластично тесто, което не залепва по пръстите.
- Готовото тесто се поставя в намазана с мазнина купа, покрива се с кухненско фолио и се остава да втаса, докато си удвои обема.
- Тестото се разделя на две топки, като всяка се разтегля във формата на кръг и се поставя в леко намазнена тава.
- Намазва се със соса от домата и се разпределя кашкавала, сирената, нарязаните тиквичка и чери домати.
- Поръсва се с риган и черен пипер и се пече в предварително загряна на 220°С фурна около 10 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар