вторник, 15 август 2017 г.

Сос Чимичури



Продукти:

30 г. магданоз

2 ск. чесън
1 люто чушле
1/2 ч. л. сол
1/2 к. л. черен пипер
1 к. л. червен пипер
1 ч. л. сушен риган
1 с. л. люти сушени люспи
50 мл. винен оцет
1 с. л. лимонов сок
100  мл. зехтин
50 мл. топла вода

Приготвяне:


  • В купа се слагат червения пипер, черния пипер, сушените люспи, ригана, заливат се с топла вода  и се оставят да се хидратират.
  • Добавят се нарязаните на ситно магданоз, чесън и чушле.
  • Накрая се прибавя зехтина, оцета, лимоновия сок, сол и се разбърква.
  • Преди употреба се оставя да престои 24 часа за да се смесят ароматите.

* Соса е подходящ за печени меса.


Телешки стек със сос Чимичури



Печени ребърца със сос Чимичури





Стек от говеждо със сос Чимичури




Няма коментари:

Публикуване на коментар