Продукти:
30 г. магданоз
2 ск. чесън
1 люто чушле
1/2 ч. л. сол
1/2 к. л. черен пипер
1 к. л. червен пипер
1 ч. л. сушен риган
1 с. л. люти сушени люспи
50 мл. винен оцет
1 с. л. лимонов сок
100 мл. зехтин
50 мл. топла вода
Приготвяне:
- В купа се слагат червения пипер, черния пипер, сушените люспи, ригана, заливат се с топла вода и се оставят да се хидратират.
- Добавят се нарязаните на ситно магданоз, чесън и чушле.
- Накрая се прибавя зехтина, оцета, лимоновия сок, сол и се разбърква.
- Преди употреба се оставя да престои 24 часа за да се смесят ароматите.
* Соса е подходящ за печени меса.
Телешки стек със сос Чимичури
Печени ребърца със сос Чимичури
Стек от говеждо със сос Чимичури
Няма коментари:
Публикуване на коментар