Продукти:
40 г. пълнозърнесто ръжено брашно
8 с. л. брашно
вода
Приготвяне:
- Ден 1: В подходящ съд се смесва ръженото брашно с 55 мл. вода и се разбърква. Покрива се с капаче и се оставя на стайна температура.
- Ден 2: След 24 часа се разбърква, покрива се капаче и се оставя отново 24 часа на стайна температура.
- Ден 3: 24 часа по-късно започват да се образуват малки мехурчета и леко кисел мирис. Махат се 2 с. л. от сместа и се добавят 2 с. л. брашно и 1 с. л. вода. Разбърква се, покрива се с капаче и се оставя още 24 часа на стайна температура.
- Ден 4, 5 и 6 се повтаря същото, като ден 3.
- Квасът е готов, когато за малко часове увеличава обема си.
- Съхранява се в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар