Продукти:
1/2 грейпфрут
250 г. микс от салати
1/2 гл. червен лук
1 морков
шам фъстък
12 скариди
за маринатата:
4 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
1 с. л. сок от грейпфрут
настъргана кора от грейпфрут
Приготвяне:
- Скаридите се почистват, смесват се с продуктите за маринатата и се оставят да престоят 10 минути.
- Салатата се измива и поставя в купа.
- Добавя се обеления, накъсан на парченца грейпфрут, лукът на полумесеци и моркова нарязан с белачка на лентички.
- Овкусява се със зехтин, оцет и сол на вкус.
- Скаридите се изпичат от двете страни в сух тиган, докато променят цвета си.
- Опечените скариди се добавят към салатата и се поръсва с натрошен шам фъстък.
Няма коментари:
Публикуване на коментар