Продукти:
4 жълтъка
100 г. захар
1 ч. л. какао
1 ч. л. течна ванилия
160 г. шоколадов кувертюр
250 мл. прясно мляко
400 мл. сметана
Приготвяне:
- В купа се разбиват жълтъците със захарта и ванилията.
- Млякото се затопля и към него постепенно се добавят жълтъците.
- Сместа се загрява на умерен огън и се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти, но не трябва да завира.
- Шоколада се разтопява на водна баня заедно с 6 с. л. сметана и какаото.
- Добавя се към крема и се разбърква, докато се получи гладка и лъскава смес.
- Сметаната се разбива на сняг и се добавя към охладеният крем.
- Сместа се изсипва в подходяща кутия и се слага във фризер за няколко часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар