Продукти:
3 кг. червени чушки
500 г. пържен домат от консерва
600 г. патладжан
200 г. моркови
130 мл. олио
30 мл. оцет
1 с. л. сол
1 с. л. захар
10 г. чесън
2 с. л. магданоз
2 щипки черен пипер
Приготвяне:
- Чушките и патладжаните се опичат, обелват и смилат на по-едри парчета.
- Морковите се сваряват и пасират.
- В сгорещеното олио се добавят чушките, патладжаните, морковите, домата, оцета, солта и захарта.
- Вари се на умерен огън, като се разбърква непрекъснато, докато остане на мазнина.
- Няколко минути преди края на варенето се добавят скълцаният чесън, нарязаният на ситно магданоз и черния пипер.
- Готовата лютеница се насипва в сухи бурканчета и се стерилизира 15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар