Продукти:
1 кг. домати
1 картоф
1/2 стр. праз лук
2 с. л. краве масло
1 щипка захар
1 к. л. джиндифил на прах
1 к. л. гарам масала
магданоз
черен пипер
зехтин
сол
Приготвяне:
- В разтопеното краве масло се задушава почистеният, измит и нарязан на шайби праз, докато омекне.
- Добавя се обеленият и нарязан картоф, 1-2 минути след това нарязаните домати, захарта, подправките и се оставя да къкри 6-7 минути.
- Изсипват се 500 мл. вода, покрива се с капак и се оставя да се вари около 15 минути на тих огън.
- Супата се пасира и се сервира поръсена със зехтин и нарязан на ситно магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар