Продукти:
150 г. шоколад
250 г. сметана
4 с. л. кондензирано мляко
3 банана
1-2 с. л. сок от лимон
пудра захар
Приготвяне:
- Бананите се обелват и пасират заедно с кондензираното мляко и лимоновия сок.
- Сметаната се разбива на сняг, смесва се с пюрето и се оставя за няколко часа в хладилник.
- Шоколада се нарязва на парчета и се разтопява на водна баня.
- От хартия за печене се изрязват правоъгълници с размер 9 х 6 см.
- С помощта на четка шоколада се намазва на тънък слой върху правоъгълниците.
- Оставят се да стегнат в хладилник.
- Преди сервиране се отстранява хартията и между шоколадовите платки се разпределя банановият мус.
- Поръсва се с пудра захар или какао.
Няма коментари:
Публикуване на коментар