Продукти:
2 котлета от сьомга
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
200 г. спанак
200 мл. сметана
100 мл. бяло вино
черен пипер
сол
зехтин
лиманов сок
Приготвяне:
- Котлетите се поръсват със зехтин, лимонов сок и се оставят да се мариноват 15-20 минути.
- В тиган с мазнина се задушават нарязаните на ситно лук и чесън.
- Добавя се почистеният от дръжките и нарязан на ивици спанак.
- Когато спанака омекне се изсипва виното и се оставя да къкри няколко минути, докато алкохола да се редуцира.
- Накрая се добавя сметаната, сол и черен пипер на вкус.
- Рибата се изпича на тиган с незалепващо покритие и се поднася с приготвения сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар