неделя, 27 август 2017 г.

Банички с гъби и бекон




Продукти:

16 бр. кръгли кори за банички
4 гъби
150 г. бекон
3 топени сиренца
настърган кашкавал
1 к. л. чесън на прах
1 яйце за намазване
маково семе
зехтин

Приготвяне:

  • Гъбите се почистват, нарязват се на ситно и се запържват заедно с бекона в малко зехтин.
  • Добавя се чесъна, нарязано сирене и настърганият кашкавал.
  • Във всяка кора се слага по една лъжица от плънката, краищата леко се навлажняват и се затваря.
  • Баничките се намазват с яйце, поръсват се с маково семе и се нареждат в тава покрита с хартия за печене.
  • Пекат се в умерена фурна около 10-15 минути.








Няма коментари:

Публикуване на коментар